Month: juli 2011

Nieuws: IE beschermt websurfers tegen malware

Internet Explorer beschermt internetgebruikers het beste tegen websites die malware bevatten. Internet Explorer 9 behaalde zelfs een score van 100 procent.

Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoeksbureau NSS Labs. Het bureau onderzocht welke webbrowser internetgebruikers het beste beschermt voor gevaarlijke websites met malware. Daaruit blijkt dat de SmartScreen-filtertechonologie van M….

Nieuws: Populariteit mobiel internetten neemt toe

Ruim éénderde van de Nederlanders maakte vorig jaar gebruik van mobiel internet. In 2007 was dat nog maar één op de vijf. Met name jongeren internetten vaker op hun mobiel.

Dat blijkt uit de laatste cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag presenteert.

In 2010 had twintig procent van de internetgebruikers toegang tot het internet via de mobiele telefoon. In 2007 was ….

Nieuws: Belgische kranten verwijderd uit zoekmachine

Google heeft de websites van verschillende Franstalige Belgische kranten uit haar zoekmachine verwijderd. Dat is het gevolg van een rechtzaak tussen Google en de Belgische kranten.

Dat meldt Associated Press op haar website. De kranten stapten in 2006 naar de rechter, omdat Google zonder betaling of toestemming de artikels had opgenomen op haar nieuwsdienst Google News. Op deze website van Goog….

Nieuws: Social media nemen zorgen weg van thuisblijvers

Als vakantiegangers hun vrienden en kennissen op de hoogte houden van hun belevenissen op vakantie via social media, dan voelt het thuisfront zich een stuk meer op hun gemak. Als zij enige tijd geen teken van leven ontvangen, maken zij zich sneller ongerust. Het ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt van een paradox, omdat het aantal mensen dat daadwerkelijk zoek raakt juist afneemt dankzij soc….

Nieuws: Al meer dan 130 miljoen Android-apparaten verkocht

Google heeft tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers ook wat nieuwe cijfers rond Android bekendgemaakt. Zo zijn er inmiddels meer dan 130 miljoen Android-apparaten verkocht en komen daar dagelijks zo’n 550.000 apparaten bij. Hiermee lijkt Google’s succes met Android niet te stoppen.

Deze 130 miljoen Android-toestellen bestaan uiteraard uit smartphones, tablets en sinds kort ook muziekspe….

Nieuws: VARA-website lekt 19.000 e-mail adressen

De website van Mooi Weer de Leeuw, een televisieprogramma van de VARA en Paul de Leeuw uit 2009, bevatte een SQL-injectielek waardoor er maar liefst 19.000 e-mail en ip-adressen konden worden uitgelezen. De VARA heeft de website inmiddels offline gehaald.

Een hacker die zichzelf Xcrypt0 noemt stuitte op het lek en meldde dit meerdere malen bij de VARA. Het zou gaan om een fout in het gastenboek….

Nieuws: Microsoft werkt aan geheim telefonieproject

Eind vorige week berichtten we al over een mogelijk geheim sociaal netwerk van de hand van Microsoft. Vandaag kunnen we melden dat Microsoft mogelijk aan een nieuw geheim project werkt om de mobieletelefoniemarkt te ontregelen.

Neowin meldt dat Microsoft onlangs een vacature plaatste voor de Windows Phone Division. Microsoft zou op zoek zijn naar een “Software Development Engineer in Test”. In ….

Nieuws: Patentzaak tussen Apple en HTC gevaar voor Android

De patentrechtszaak tussen Apple en HTC kan weleens grote gevolgen gaan hebben voor alle Android-fabrikanten en uiteindelijk een groot gevaar zijn voor Android. Veel ogen zijn momenteel gericht op de rechtszaak tussen Oracle en Google, waarbij Oracle van mening is dat Google met Android meerdere Java-patenten schendt en om die reden nu miljarden dollar eist. De rechtszaak tussen Apple en HTC is ec….

Nieuws: Microsoft-Sony en Sony-Microsoft.com geregistreerd

Microsoft heeft de domeinnamen Microsoft-Sony.com en Sony-Microsoft.com geregistreerd. Waarom het bedrijf deze domeinnamen heeft vastgelegd is vooralsnog onduidelijk. Het meest voor de hand ligt dat de bedrijven gaan samenwerken, maar bij eerdere grote samenwerkingen van Microsoft werden ook niet steeds de domeinnamen geregistreerd.

Het blijft dus vooral gissen waarom Microsoft deze domeinnamen….

Nieuws: Ziggo start met aanbieden mobiel internet via KPN

In navolging van UPC stapt ook Ziggo in mobiel internet toegang. Ziggo is hiervoor een samenwerking aangegaan met KPN, op termijn wil Ziggo ook mobiele telefonie en mobiele televisie gaan aanbieden. Vanaf vandaag kan men mobiel internet via Ziggo afnemen.

Ziggo laat in een persbericht weten dat Ziggo zich blijft concentreren op diensten in de huiskamer maar dat klanten steeds vaker ook op ander….