Month: juni 2011

Nieuws: Angry Birds nu ook op Windows Phone 7

Na het uitkomen op verschillende platformen, een film en tal van andere dingen is Angry Birds nu ook beschikbaar voor Windows Phone 7. Wie de game wilt spelen op een Windows Phone 7 toestel moet wel 2,99 dollar betalen alvorens ze het spel kunnen downloaden.

Volgens de website Geek telt om deze reden Windows Phone 7 nu pas mee. Met miljoenen spelers wereldwijd is Angry Birds inderdaad ook wel e….

Nieuws: Telecomproviders wellicht toch in de fout met DPI

De telecom toezichthouder OPTA heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van deep packet inspection (DPI) door de telecomproviders KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Hieruit komt naar voren dat deze providers inderdaad het mobiele verkeer analyseren en dat dit mogelijk niet correct gebeurt.

De OPTA is nog niet helemaal klaar met het onderzoek en dit zijn dan ook voorlopige resultaten. Het onderzoe….

Nieuws: ‘Maak 112 onbereikbaar voor telefoons zonder sim’

Het alarmnummer 112 moet onbereikbaar worden gemaakt voor telefoons zonder simkaart. Voor deze maatregel pleit het Korps Landelijke Politiediensten. De grootste oorzaak van mensen die per ongeluk 112 bellen zijn namelijk de toestellen zonder simkaart.

Zo’n vijftien procent van de ongewenste meldingen worden gemaakt via een telefoon zonder een simkaart. Daarnaast worden veel van deze meldingen g….

Nieuws: Farmville-maker maakt stappen richting beurs

De maker van onder andere Farmville, Zynga, heeft een aanvraag voor een beursgang ingediend bij de beursautoriteiten. Deze beursgang moet bijna 1,5 miljard euro op gaan halen voor het bedrijf.

Dit nieuws melden verschillende media uit de Verenigde Staten. Zynga is onder meer het bedrijf achter het populaire Farmville en Mafia Wars. Inmiddels heeft het internetbedrijf al meer dan 250 miljoen geb….

Nieuws: Google stopt uitnodigingen voor Google+

Google heeft de uitnodigingen naar nieuwe leden voor het nieuwe Google+ al weer uitgeschakeld. De aantallen waren namelijk zo massaal dat het volgens Google uit de hand zou lopen. Dit blijkt uit een email die Google naar de testgroep stuurde.

Volgens Google waren de aantallen zo massaal dat het niet meer mogelijk was om de aanvragen op een normale en gecontroleerde manier te volbrengen. Met die….

Nieuws: Reizigers draaien op voor kosten aanpassen ov-chip

Het in- en uitchecken kan een heel stuk simpeler, alleen moet er wel een luttele 50 miljoen euro worden geïnvesteerd en daar zou de reiziger aan mee moeten betalen. Dit adviseert de commisie-Meijdam.

Echter is het niet zo dat het hierbij gaat om tientallen euro’s per persoon. Per reis zal een reiziger een bedrag van 3 cent betalen. Dit adviseert de commissie-Meijdam in een rapport in opdracht ….

Nieuws: Verkoop MySpace officieel bevestigd

Specific Media is de nieuwe eigenaar van het ooit zeer populaire MySpace. Dit nieuws heeft News Corporation vandaag bevestigd. De partijen lieten echter niets los over het bedrag dat met de overname gemoeid is.

Echter, er wordt geschat dat dit een bedrag zou zijn tussen de dertig en veertig miljoen dollar. Nu klinkt dit als veel geld, maar wanneer je naar het bedrag van de vorige overname kijkt….

Nieuws: Samsung vraagt importverbod op iPhone aan

Samsung heeft een aanvraag ingediend die ervoor moet zorgen dat er een importverbod op iPhones komt. Doordat Apple patenten schendt zouden de smartphones bij de Amerikaanse grens moeten worden tegen gehouden.

De actie van Samsung lijkt het begin te zijn van een nieuw hoofdstuk in de juridische strijd die de fabrikant heeft met Apple. Het bedrijf van Steve Jobs uit Cuppertino opende deze strijd ….

Nieuws: HP praat met partijen over licenties op webOS

HP is met bedrijven in gesprek over licenties voor het besturingssysteem webOS. Dit heeft Leo Apotheker laten weten in een interview met Bloomberg.

Apotheker liet in het interview niets los over om welke bedrijven het hier gaat. Enkel dat het een “aantal” bedrijven betreft. Eerder liet deze Apotheker al weten dat het het webOS van HP beschikbaar wilde maken voor een breed aantal producten. Met ….

Nieuws: iPad goed voor 35 procent van het mobiele verkeer

Uit recente cijfers vna Comscore komt naar voren dat Nederland voorop ligt als het gaat om iPad gebruik. Maar liefst 35 procent van al het mobiele internetverkeer in Nederland is afkomstig van de iPad. Nederland heeft hiermee procentueel gezien de meeste mobiele iPad verkeer.

Als we verder kijken naar de andere landen dan volgt Canada met een tweede plaats, daar is 33,5 procent van het mobiele ….