Month: maart 2011

Nieuws: Canonical lanceert bèta Ubuntu 11.04

Canonical heeft vandaag volgens schema de eerste bètaversie van Ubuntu 11.04 Natty Narwhal vrijgegeven.

In deze versie van Ubuntu is de desktop vernieuwd met Unity. Unity was al de standaard van de netbookeditie van Ubuntu 10.10 uitgebracht in oktober, maar is nu ook voor desktopgebruikers te gebruiken. Kenmerkend van Unity is dat het verticale schermruimte probeert te besparen door menubalken ….

Nieuws: Meer details HTC Pyramid lekken uit

Steeds meer details lekken uit over een nieuwe model van HTC. De Pyramid kan als een van de nieuwe topmodellen van HTC gezien worden en heeft verschillende interessante features. Vandaag lekte er nieuwe foto’s uit.

Uit de foto’s blijkt dat de Pyramid een 1,2 GHz dualcoreprocessor aan boord heeft die vergezeld wordt door 768 MB aan geheugen. Verder zal de Pyramid een 4,3 inch QHD-scherm hebben ….

Nieuws: Google pakt Android-fragmentatie aan

Google is begonnen met het aanpakken van Android-fragmentatie door partners licenties te laten tekenen waarin zij fragmentatie tegen moeten gaan.

Dit meldt Bloomberg. Google zou de laatste paar maanden bezig zijn geweest om Android-partners strengere regels op te leggen. Een van de die regels is dat Google wil dat partners fragmentatie tegengaan door hun Android-handsets vaker te updaten.

Go….

Nieuws: Redcoon overgenomen door Media-Saturn

Het moederbedrijf van Media Markt en Saturn oftewel Media-Saturn heeft gisteren bekend gemaakt dat zij Redcoon overnemen. Door deze overname wordt het bedrijf weer een flink stuk groter en zet het bedrijf de eerste stapjes in de online consumentenverkoop. De laatste jaren gingen er al redelijk wat speculaties hoe Media Markt online zou gaan verkopen.

Ondanks dat Media-Saturn al een officiële ….

Nieuws: Samsung plaatst keylogger op laptops – update 2

Samsung blijkt laptops te hebben geleverd met daarop een keylogger geïnstalleerd, zo meldt Network World.

Beveiligingsonderzoeker Mohamed Hassan kocht in februari 2011 een Samsung-laptop met modelnummer R525. Na de installatie van beveiligingssoftware voerde hij een complete virusscan uit. Deze scan vond dat de commerciële keylogger StarLogger geïnstalleerd was op de gloednieuwe laptop. Bestand….

Nieuws: Massaproductie doorzichtig lcd-scherm begonnen

Samsung is begonnen met produceren van lcd-beeldschermen die doorzichtig zijn.

De doorzichtige schermen, die eerder dit jaar op de CeBIT aangekondigd werden, vereisen geen backlight om te functioneren, wat betekent dat ze maar liefst negentig procent minder stroom verbruiken dan andere schermen, zo meldt Samsung.

Het model dat nu in productie gaat is het 22 inchmodel met een resolutie van 1….

Nieuws: Microsoft dient klacht in bij EU over Google

Microsoft heeft besloten een officiële klacht in te dienen bij de Europese waakhonden over de vermeende concurrentie vervalsing van Google. Wereldwijd lopen er al diverse onderzoeken naar de Google-zoekmachine om te kijken of er sprake is van enige vorm van concurrentievervalsing. Er lopen momenteel nog onderzoeken in EU, in Frankrijk, in de Amerikaanse staat Ohio en Wisconsin.

Google ligt mome….

Nieuws: Mogelijk toch geen keylogger op Samsung-laptops

Gisteren meldde Network World dat het op twee Samsung-laptops dezelfde keyloggersoftware heeft aangetroffen. Nu blijkt dat het waarschijnlijk toch niet om een keylogger ging, maar om een falsepositive.

F-Secure deed onderzoek naar de keylogger door de lokale computerboer te bezoeken en hier laptops te controleren. Hierop trof het geen StarLogger-software aan, zoals wel werd gemeld door Network ….

Nieuws: Samsung plaatst keylogger op laptops – update

Samsung blijkt laptops te hebben geleverd met daarop een keylogger geïnstalleerd, zo meldt Network World.

Beveiligingsonderzoeker Mohamed Hassan kocht in februari 2011 een Samsung-laptop met modelnummer R525. Na de installatie van beveiligingssoftware voerde hij een complete virusscan uit. Deze scan vond dat de commerciële keylogger StarLogger geïnstalleerd was op de gloednieuwe laptop. Bestand….

Nieuws: Nieuw diskformaat Xbox 360 op komst

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het momenteel bezig is met de ontwikkeling voor een nieuw diskformaat voor de Xbox 360. De opslagruimte zal worden uitgebreid met 1GB en de disk zal tegen piraterij beschermd zijn.

Momenteel maakt Microsoft gebruikt van dvd’s die een opslagruimte hebben van 8,7 gigabyte. Met de komst van de nieuwe dvd’s zal dit uitgebreid worden naar 9,7 gigabyte. Een andere re….