Month: december 2010

Blogs: Techzine wenst je een heel gelukkig 2011 toe!

Ook vandaag op 1 januari om 0:00 wenst Techzine jou een heel gezond en gelukkig 2011 toe. Voor de mensen voor wie 2010 niet zo’n heel leuk en gezellig jaar is geweest, het is voorbij, het is tijd om weer vooruit te kijken en er iets moois van te gaan maken. Het is weer een frisse start en iedereen kan er zijn of haar topjaar van maken!

Uiteraard zal ook Techzine weer aanwezig zijn in 2011 e….

Nieuws: Virus beschadigt Android-toestellen in China

Een kwaadaardig virus blijkt Android-telefoons in China te beschadigen. Volgens veiligheidsexperts is het mogelijk de geraffineerdste aantasting van mobiele telefoons tot dusver.

Antivirusbedrijf Lookout Mobile Security schat dat het aantal besmette telefoons ligt tussen de tien- tot honderduizenden stuks. Het virus komt binnen via applicaties met versies van videogames zoals President vs Alien….

Nieuws: Apple doet bestelling voor 65 miljoen schermen

Eerder werd al bekend dat analisten en diverse bronnen ervan uit gaan dat Apple op korte termijn flink wat iPad 2’s gaat produceren. Ook gaan analisten er vanuit dat dit model wederom goed zal gaan verkopen. Apple ziet de toekomst nog veel positiever in en heeft een bestelling geplaatst van in totaal 65 miljoen iPad-schermen, dat is zo’n 20 miljoen meer dan dat de analisten voorspeld hadden.

….

Nieuws: HTC vraagt patent aan voor tablet-pc

HTC heeft een nieuwe patent aangevraagt waarop het lijkt dat zij toch bezig zijn met een tablet, het bedrijf ontkende eerder dat zij met een tablet bezig waren. Het patent is ingediend onder de naam HTC Scribe en lijkt toch echt een tablet te zijn, het besturingssysteem van het apparaat is helaas nog onduidelijk.

HTC lijkt een van de laatste te zijn die met een tablet gaat komen, eerder had een….

Nieuws: ‘Apple zal in 2011 vaker voor de rechter staan’

Apple zal volgend jaar vaker voor de rechter gedaagd worden in privacyrechtszaken. Dit speculeert althans een Amerikaanse advocaat. Andere bedrijven zullen er echter ook aan moeten geloven. Eerder werd Apple al aangeklaagd, omdat het bedrijf privégegevens van klanten naar adverteerders zou sturen.

Het versturen van privégegevens van klanten naar adverteerders gebeurde zonder toestemming van de ….

Nieuws: Nederlandse banken richten zich op sociale media

Nederlandse banken maken steeds meer gebruik van social media. Dit doen ze vooral om klanten te informeren, vragen te beantwoorden, producten te slijten of simpelweg problemen op te lossen. “Social media lenen zich goed voor commerciële acties”, vertelt een woordvoerder vrijdag.

Hyves bewees tijdens het WK-voetbal in Afrika zijn waarde al voor de ING. ING is namelijk hoofdsponsor van het Nederl….

Nieuws: ‘Motorola komt met Droid Xnoom tablet met 4G’

Motorola gaat tijdens de CES een nieuwe tablet lanceren genaamd, Droid Xnoom. Dat Motorola met een nieuwe tablet zou komen was al langer bekend, waarschijnlijk wordt het apparaat ook voorzien van een optioneel 4G-modem.

Volgens de website Android community zal de nieuwe tablet tijdens de CES in 2011 gelanceerd worden, de tablet van Motorola was een tijdje geleden al tentoongesteld door Android-….

Nieuws: Hi komt met nieuwe internet abonnementen

Vanaf volgende week komt Hi met nieuwe internetabonnementen met een datalimiet, het oude abonnement met fair use policy gaat dan ook verdwijnen. Deze nieuwe abonnementen lijken aan te sluiten op die van KPN, welke dit eerder al invoerde zodat de grootgebruiker meer gaat betalen. Er zullen vijf verschillende abonnementsvormen gaan komen.

Als we de abonnementen bekijken dan zien we een Sim-only a….

Nieuws: EU vereist universele telefoon oplader in 2011

Europa heeft eerder al bepaald om een standaard in te gaan voeren voor mobiele opladers, nu is het dan eindelijk zover, de standaard is gepubliceerd en in 2011 zullen de eerste telefoons volgen de standaard van de band gaan rollen. Met deze beslissing wordt er als het goed is dan ook minder elektronisch afval geproduceerd.

De Europese standaardisatieinstituten ETSI en CENELEC hebben deze beslis….

Nieuws: ‘Thimble’ zet tekst om in braille schrift

Twee studenten van de universiteit van Washington hebben een apparaat uitgevonden met de naam Thimble, dit apparaatje helpt slechtziende met het lezen van teksten. Het apparaat werkt via de processor van een mobiele telefoon en is geheel draadloos te verbinden met een smartphone.

De ‘Thimble’ is voorzien van een camera die de teksten kan inscannen, door de draadloze verbinding stuurt die deze d….