Month: februari 2011

Nieuws: Microsoft werknemers mogen bijverdienen met apps

Werknemers mogen vanaf nu bijverdienen met zelf ontwikkelde applicaties wanneer deze voor Windows Phone 7 zijn. De werknemers moeten echter wel 30 procent van de opbrengsten aan Microsoft af staan. Voorheen was het ten strengste verboden om op een vergelijkbare manier bij te verdienen als Microsoft werknemer.

Volgens Microsoft zijn de werknemers positief over deze nieuwe regel en besteden er in….

Nieuws: Topontwerper Apple in clinch met bestuur

De positie van Apple’s topontwerper Jonathan Ivy is niet meer zeker nadat hij heeft aangegeven terug te willen verhuizen naar Groot Brittannië. Ontwerper Jonathan Ivy is volgens vele kenners samen met Jobs verantwoordelijk voor het minimalistische design van Apple’s producten.

Ivy zou van plan zijn om zijn aandelen te verkopen en terug te keren naar zijn geboorteland om daar zijn kinderen naar ….

Nieuws: Nintendo 3DS binnen 24 uur uitverkocht in Japan

De nieuwe Nintendo 3DS is binnen 24 uur na de lancering in Japan al weer uitverkocht. Alle 400.000 3DS’en vlogen binnen één dag over de toonbank. Nintendo zal vandaag de winkels opnieuw voorzien van een nieuwe voorraad van Nintendo 3DS’en.

Nintendo hoopt voor het eind van maart nog in totaal 1,5 miljoen exemplaren te kunnen verschepen in Japan. De verkoop van de 3DS startte afgelopen zaterdag i….

Nieuws: Nexus S ontvangt update voor kleurweergave

Google heeft een update vrijgegeven welke de kleurweergave van de Nexus S verandert. Google ontving veel klachten over een donker rode gloed over het scherm wanneer er een lage helderheid werd gebruikt. Een update moet dit probleem nu gaan verhelpen.

Ondanks dat de update de kleurweergave zou moeten verbeteren klagen veel gebruikers nu dat de kleuren na de update vager zijn geworden en er minde….

Nieuws: Advertentiewebsite Groupon beleeft ongekende groei

De Amerikaanse advertentiewebsite Groupon heeft het afgelopen jaar een ongekende groei doorgemaakt en bestuursvoorzitter Andrew Mason belooft een nog grotere groei in 2011. Dit blijkt uit een interne memo die zakenkrant The Wall Street Journal in handen kreeg.

Groupon zag de omzet van 22 miljoen dollar in 2009 stijgen naar maar liefst 760 miljoen dollar in 2010. Daarnaast steeg het ledenbestand….

Nieuws: Programmeertalen verschillen sterk per regio

Binnen Nederland zijn er regionaal veel verschillen in de vraag naar kennis van een specifieke programmeertaal. Daarnaast wordt in het onderwijs veel Java geleerd terwijl er veel meer vraag is naar de programmeertalen PHP en .NET.

Volgens de Lauren Simons Groep zijn er grote verschillen in de belangrijkste programmeertalen waarin les wordt gegevens op scholen. Willem van der Steen van de Lauren….

Nieuws: Apple stopt met verkoop MobileMe

Apple is gestopt met de verkoop van nieuwe MobileMe pakketten en kondigt waarschijnlijk op 2 maart – tijdens het evenement wat voornamelijk in het teken zal staan van een nieuwe iPad – een gratis variant van deze online opslagdienst aan. Naast een gratis versie van MobileMe kondigt Apple waarschijnlijk dus ook de iPad 2 aan en iOS 5.

MobileMe is een dienst waar gebruikers agenda-items, contactp….

Nieuws: EA bevestigt komst nieuwe Command & Conquer

Electronic Arts Vice President Strategy Games Jon Van Caneghem heeft in een interview de komst van een nieuwe Command & Conquer bevestigd. Eerder stond er al voor korte tijd een website online met daarop content over dit nieuwe deel, dit gebeurde na een intern foutje van game ontwikkelaar Electronic Arts.

Eerder berichten wij al over het gerucht van een nieuw deel in de Command & Conquer reeks ….

Nieuws: Sony eist dwangsom van 1 miljoen euro aan hacker

Sony eist een dwangsom van maar liefst één miljoen euro van de hacker Graf Chokolo wanneer deze niet stopt met zijn hack werkzaamheden. Daarnaast zou de hacker ook alle links naar documenten die met de hack te maken hebben moeten verwijderen.

Hacker Graf Chokolo luistert in het normale leven naar de naam Alexander Egorenkov en zegt dat hij zich beter dan ooit voelt na de beschuldigingen en eise….

Review: Larkooler BA2-241

Een compleet waterkoel-setje van Larkooler. Je kan alles mee koelen, van je CPU tot je MOSFETS, van je videokaart tot je Northbridge. Maar is het de moeite waard?….