Month: mei 2011

Downloads: 4Easysoft DVD Copier 3.1.36

4Easysoft DVD copier is de eenvoudigste manier om een DVD te kopiëren met 1:1 ratio, zonder kwaliteitsverlies. Ook kun je met deze software DVD-9 naar DVD-5 comprimeren, back ups van DVD’s maken en DVD’s branden.

….

Nieuws: Digitale Agenda EU vertoont vooruitgang

Het gaat goed met de Digitale Agenda van de EU: steeds meer mensen binnen de EU maken vaker gebruik van internet (65%). Maar op sommige gebieden blijft vooruitgang achterwege, in het bijzonder supersnel breedband internet.

Dat blijkt uit cijfers van Eurocommissaris Neelie Kroes die ze vandaag heeft gepresenteerd. Kroes: “Een jaar na de lancering van de Digitale Agenda zie ik vooruitgang. Maar l….

Nieuws: Oppositie dient wetswijziging netneutraliteit in

De oppositiepartijen PvdA, D66, GroenLinks en SP hebben gezamenlijk aan een wetsvoorstel gewerkt om netneutraliteit te garanderen. Het voorstel kan op een meerderheid van de Tweede Kamer rekenen, omdat de PVV eerder aangaf geen heil te zien in extra heffing op internetdiensten.

Dat hebben de oppositiepartijen vandaag kenbaar gemaakt. Door deze wetswijziging is het voor providers verboden om int….

Nieuws: PSN eind deze week weer volledig werkend

Het PlayStation Network zal aan het eind van deze week weer volledig operationeel zijn. Dat belooft Sony in haar laatste berichtgeving. Hopelijk krijgt deze nachtmerrie voor Sony dan eindelijk een einde en zal alles weer volledig en fatsoenlijk werken.

Het duurt inmiddels al ruim een maand maar er lijkt nu toch echt weer een einde aan te komen; de problemen rondom het PlayStation Network nadat ….

Nieuws: Nederlanders verslaafd aan LinkedIn

Nederlandse LinkedIn-gebruikers spenderen gemiddeld ruim vier uur per week op het onlineplatform. LinkedIn-trainers en Recruiters zeggen zelfs meer dan twintig uur per week te besteden aan deze online dienst. Het zoeken van een baan en het vergroten van de naamsbekendheid zijn de voornaamste reden om met LinkedIn te werken.

Dat blijkt uit een onderzoek van Social Media Succes, een adviesbureau ….

Nieuws: Sony: ‘We werken niet aan een PlayStation 4’

Sony werkt momenteel niet aan een Playstation 4. De uitspraken van Kato zijn verkeerd begrepen volgens een woordvoerder van Sony. Sony zou momenteel alleen werken aan de nieuwe PlayStation Portable, met de werktitel NGP en niet aan een PlayStation 4.

Vorige week suggereerde financieel-directeur Masaru Kato dat Sony hard aan het werk is om de opvolger van de PlayStation 3 te maken. De stijgende ….

Nieuws: OPTA geeft megaboete aan Nederlandse spammers

De OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft twee bedrijven en twee personen een gezamenlijke boete opgelegd van in totaal 660.000 euro. Ze verstuurden 400 miljoen e-mailberichten zonder de wettelijk verplichte voorafgaande toestemming van de ontvangers.

Dat meldt de Opta vandaag op haar website. Het gaat om Digital Magazines B.V., zijn bestuurder Rivièra Vastgoed B.V.,….

Nieuws: Steve Jobs onthult nieuwe iOS 5.0 en Mac OS X Lion

Volgende week maandag 6 juni zal Apple de nieuwste versies van het mobiele besturingssysteem iOS en het besturingssysteem Mac OS X introduceren op de Apple World Wide Developers Conference (WWDC). Het gaat hier om iOS 5.0 en Mac OS X Lion.

Dat valt te lezen in een persbericht wat we vanmiddag ontvingen van Apple. Steve Jobs, de CEO van Apple die al enkele maanden met ziekteverlof is, zal de aft….

Downloads: Youtube Downloader 4.6.9

Onlangs is deze nieuwe versie van de bekende Youtube Downloader online gegaan. Dit is inmiddels versie 4.6.9. Met dit programma kun je, zoals de naam al zegt, video’s downloaden van de populaire website Youtube.com. Even de URL van de te downloaden video invoeren, instellen naar welke extensie deze geconverteerd moet worden en oven op “Ok” klikken.

….

Nieuws: Geringe kans op baan voor ICT’er mbo-niveau 2

Slecht nieuws voor afgestudeerde ICT’ers op MBO-niveau 2: de kansen op de arbeidsmarkt worden er niet beter op. De perspectieven uit 2009 en 2010 zijn ongunstiger geworden dan verwacht.

Dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport van Colo Trendwatch, een samenwerkingsverband van kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

De kansen op de arbeidsmarkt voor afgestudeerde mbo’ers ve….